Чи корисні знежирені молочні продукти?
Помилкова думка про користь знежирених продуктів
Існує думка, що чим менше ми їмо жиру, тим корисніше для фігури, і хорошого холестерину...
Поговоримо про кисломолочні продукти.
Кисломолочні продукти: кефір, йогурт, сир знежирюють на виробництві, у зв'язку з чим їх вага значно зменшується.
І що ж робить виробник для отримання прибутку?
Для збереження ваги, консистенції та смаку, в них додають рафінований цукор або цукрозамінник, що дає продукції додаткову калорійність.
Небезпека цукрозамінника в тому, що він "обманює" нашу ендокринну систему і збільшує тягу до простих вуглеводів.
Не складно помітити, що знежирені продукти реалізуються не у 100 г., а в 200 – 300 г. упаковках.
Вживаючи їх у такій кількості, людина з'їдає величезну кількість консервантів, барвників тахімічних ароматизаторів, тим самим завдаючи шкоди своїй кишковій флорі.
У чому шкода знежирених продуктів?
- Часте вживання йогуртів жирністю 1 % стає причиною депресії і дратівливості.
Жири просто необхідні організму як «будівельний матеріал» Адже з них складається оболонка кожної клітини. Завдяки їм ми маємо додатковий запас енергії, вони зберігають цілісність органів при травмах, завдяки їм у нас нормалізується теплообмін.
Щоб кальцій, яким багаті кисломолочні продукти максимально засвоївся, необхідні жири, білки і вітамін D.
Так в 100 г сиру міститься приблизно 95 мг кальцію. Для його засвоєння потрібно 9,5 мг жиру.
Звідси робимо висновок: ідеальна жирність сиру для найкращого засвоєння — 9 %.
Однак, якщо ви любите додавати в нього мед, сметану, йогурт або навіть горіхи, достатньо 5-процентний продукт.
- Знежирені продукти не відрізняються гарним смаком, тому в них додаються есенції і цукор.
Правильний варіант купувати сметану жирністю 10-15 %, сир — 5 %, молоко і кефір — 1,5–2,5 %».
(За матеріалами Михайло Гаврилов, лікар-психотерапевт, автор запатентованої методики корекції харчового поведінки і зниження ваги, член Інституту функціональної медицини (IFM, США):
Дуже смачний і корисний йогурт можна приготувати з 2 –х капсул Бифидофилус Флора Форс компанії NSP. Цей натуральний пробіотик показаний практично всім, особливо людям з ослабленим імунітетом, літнім людям, вагітним, годуючим і, звичайно, дітям.
Ось рецепт:
Закип'ятіть 1 літр домашнього молока.
Тут Ви вже самі визначаєте жирність, просто злив присутні вгорі вершки.
Охолоджуєте його до температури 30 - 35 гдадусов, потім додаєте розведені в невеликій кількості 2 капсули Бифидофилус Флора Форс, щоб не було грудочок.
Ви можете укутати цю ємність рушником і через 6 годин вже отримаєте готовий йогурт або скористатися Йогуртницею.
За бажанням вже собі в склянку з йогуртом додаєте фрукти, ваніль, корицю чи мед.
Залишок - 250 мл йогурту застосовуйте ще 2 рази як закваску.
Приємного Апетиту!
Консультація viber 067 314 86 95 – Швидка відповідь!
- Турбота про здоров'я влітку з БАД NSP.На які БАДи слід звернути увагу для безпеки у спекуПовна версія статті